Opvangmogelijkheden

Kinderopvang 'De Kaboutertjes' en 'Bommes' bieden de mogelijkheid tot flexibele kinderopvang. Dit houdt in dat u niet een verplicht aantal uren/dagen hoeft af te nemen en ook dat u niet vastzit aan vaste dagen en/of tijden. U kijkt dus hoeveel en wanneer u opvang nodig heeft en enkel dat hoeft u af te nemen en te betalen. Het opgeven van de benodigde opvang moet minimaal 48 van te voren en voor elke dag dat we gesloten zijn nog eens 24 uur eerder. Heeft u een dag gereserveerd staan voor uw kind en hij/zij komt toch niet, ongeacht de reden, betaalt u niets mits dit 24 uur van te voren is gemeld. Voor elke dag dat we gesloten zijn dient de opvang nog eens 24 uur eerder per dag afgemeld te worden (weekenden en nationale feestdagen). Voor bijv. de maandag wordt dit dan minimaal 72 uur van te voren. Het uurtarief bedraagt €10.78 (voor 2024). Dit geldt ook voor flexuren. Wij rekenen de tijd dat uw kindje op de groep komt tot de tijd dat uw kindje de groep weer verlaat. Het is niet mogelijk uw kindje vaker dan 1 keer te brengen op dezelfde dag. Indien uw kindje om een bepaalde reden tussendoor weg gaat, wordt de opvang wel doorberekend. Aan het eind van de maand ontvangt u een rekening met een overzicht met de afgenomen dagen met de tijden. Om aanspraak te kunnen blijven houden op een betreffende dag moet u eens in de 6 weken gebruik maken van die dag. 

Wij bieden naast deze flexibele opvang, ook de mogelijkheid om een vast aantal uren per week kinderopvang af te nemen. Dit komt er jaarlijks op neer dat u 52 weken hetzelfde aantal uren afneemt (dus ook als u een week minder of geen uren nodig heeft). Het hierbij behorende uurtarief is €10.47 (voor 2024). De uren die u per week vast afneemt, kunt u flexibel inzetten (geen vaste dagen, dagdelen of extra kosten als u voor 8.00 uur uw kind wilt brengen). Elke week mag de verdeling van de vast afgenomen uren anders zijn. U kunt de uren inzetten op de momenten dat u het nodig heeft.

Ook is er vaste opvang mogelijk. U neemt dan 52 weken per jaar dezelfde uren en dag af. Dit is niet gebonden aan vaste dagdelen. U kunt b.v. van 9 tot 16.00 vast afnemen en betaald dan 52 weken 7 uur. Het tarief voor deze mogelijkheid is € 9,99 (voor 2024) Er zijn enkele aanvullende voorwaarden van toepassing ten opzichte van de volledig flexibele opvang. Deze vindt u op de pagina Algemene voorwaarden.

Om aanspraak te kunnen blijven houden op een betreffende dag moet u eens in de 6 weken gebruik maken van die dag. 
Om de hoogte van uw kinderopvangtoeslag te kunnen bepalen kunt u een proefberekening doen op www.toeslagen.nl

Aangezien wij flexibele kinderopvang bieden hebben velen een wisselende maandrekening, (de ene maand heeft u meer opvang nodig dan een andere maand) hierdoor factureren wij achteraf. U ontvangt de rekening begin van de volgende maand. Daar wij niet alle voor uw kind te maken kosten vooruit kunnen bepalen, werken wij met een voorschot bedrag. Dit betreft ongeveer 1/12 van uw kosten op jaar basis. Dit voorschot wordt verrekend met de laatste rekening, dit is het moment dat uw kindje geen opvang meer nodig heeft.