Buitenschoolse opvang, De Reuzen, Het Nest, Dikke Vrienden, De Maranatha en De Annewieke

Binnen de gemeente Oldambt hebben wij 4 BSO locaties, BSO De Reuzen, BSO Het Nest in Oostwold, BSO Dikke Vrienden in Heiligerlee en BSO De Maranatha in Winschoten

 

Wij vangen kinderen op van de basisscholen in Scheemda, Heiligerlee, Westerlee, Oostwold en de Maranatha in Winschoten. Wij doen dit op flexibele basis. Dit houdt in dat u geen vaste dagen,tijden of minimaal aantal uren per week/maand hoeft af te nemen. We hanteren geen vast haal en breng tijden. De minimale afname per keer dat uw kind komt is 1 uur. Het aanvragen van de benodigde opvang dient minimaal 48 uur van te voren te gebeuren om zeker te zijn van een plek. Voor elke weekend dag of feestdag die binnen die 48 uur valt dient u het nog 24 uur eerder aan te vragen. Opvang die u niet nodig heeft maar wel heeft aangevraagd kunt u tot 24 uur van te voren kosteloos afmelden. De prijs per uur is €7,88 (prijspeil 2021) De openingstijd is van 6.30 tot 18.30

 

Bij een aantal scholen en met uitstapjes maken wij gebruik van onze busjes en auto's. Deze zijn hier speciaal voor verzekerd en worden bereden door de pedagogisch medewerk(st)ers en vaste niet gediplomeerde chauffeurs. Bij de meeste scholen staan we klaar op het moment dat de kinderen vrij zijn. Het kan echter zo zijn dat we met 1 bus bij 2 scholen kinderen halen. De kinderen blijven dan wachten in het bijzijn van een leerkracht of in de klas. De school draagt de verantwoordelijkheid over de kinderen tot wij er zijn.

 

Als kinderen s'morgens gebracht worden kunnen ze bij ons een broodje eten. Als de kinderen s'middags op de BSO komen wordt er eerst gezamenlijk gedronken en een koekje gegeten (of op woensdag en vrijdag een broodje). Daarna is ieder kind vrij om te doen wat hij/zij wil. Er wordt dagelijks een activiteiten aangeboden, het deelnemen hieraan is vrij. Voor kinderen die huiswerk hebben is er een rustige plekje. Al onze locaties hebben een grote buitenspeelgelegenheid.

 

Tijdens vakanties zijn BSO Dikke vrienden en BSO De Maranatha gesloten. De kinderen kunnen dan naar BSO De Reuzen. Hier is een erg groot buitenterrein onder andere een kabelbaan en groot piraten schip. Tijdens deze vakanties gaan we er ook altijd een paar dagen op uit zoals naar de bioscoop, een pretpark, dierentuin of bos.

Het is ook mogelijk om alleen in vakanties opvang af te nemen.